Hoe wil diz duurzaam ondernemen?

Ap-Art B.V. / diz informatiezuilen neemt als bedrijf zijn verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam omgaan met milieu, omgeving en grondstoffen. Veel van de door ons gebruikte grondstoffen en halffabricaten zijn geheel of gedeeltelijk geproduceerd uit gerecycled materiaal. Het belangrijkste component is staal. Ongeveer een derde van de wereldstaalproductie is op dit moment afkomstig van gerecycled schroot.

Wij investeren in de toepassing van duurzame oplossingen en materialen, het verminderen van afval en een zo laag mogelijk energieverbruik. Alle dagen werken wij met staal. Wij zorgen er dan ook voor dat onze stalen constructies duurzaam zijn en jarenlang meegaan. Ons staal krijgt een zorgvuldige behandeling en wordt afgewerkt met een duurzame poedercoating. Poedercoaten heeft grote milieuvoordelen; Het is oplosmiddelvrij en heeft hierdoor amper uitstoot van vluchtige stoffen, de overspray van poeder is herbruikbaar, er zijn geen gevaarlijke dampen en er wordt minder gevaarlijk afval geproduceerd.

Ons afval wordt gescheiden ingezameld en afgevoerd. Daarnaast bekijken wij altijd de mogelijkheden of er meer winst te behalen valt uit efficiënt produceren. Wij produceren onze producten in Nederland, dichtbij onze klanten en eindgebruikers. Doordat er geen energieverslindende transportbewegingen nodig zijn om onze producten via de wereldzeeën te transporteren is onze manier van produceren meer verantwoord. De aanschaf van nieuwe moderne machines en de inkoop van groene stroom leveren hier ook een positieve bijdrage aan.

Intern werkt diz aan een energiebewuste houding van de medewerkers. Zo stimuleren we zuinig kopiëren en printen. Bij ons kunnen medewerkers hun elektrische auto opladen, meer dan 50% van het wagenpark van diz is inmiddels elektrisch, evenals al onze interne transportmiddelen.

Het beheer en de ondersteuning op onze producten vindt veelal op afstand (via internet) plaats. Zo kunnen wij storingen op afstand verhelpen en het beheer over onze producten op afstand overnemen. Mochten onze monteurs toch ter plaatse moeten komen om een storing op te heffen, dan wordt gebruik gemaakt van ‘het nieuwe rijden’, waardoor een gunstige invloed op het brandstofverbruik, de uitstoot van schadelijke stoffen, op onderhoud en op de banden wordt verkregen.

Duurzaam ondernemen maakt een bedrijf als diz aantoonbaar efficiënter en innovatiever. Het levert ook een kostenbesparing op en er ontstaan nieuwe ideeën. Op deze manier proberen wij onze bijdrage aan mens, natuur en milieu te maximaliseren en rekening te houden met de behoeften van nu en van toekomstige generaties.