VVV informatiezuilen

Bij iedereen waarschijnlijk wel bekend: De VVV (Vereniging voor Vreemdelingenverkeer). VVV heeft als doel om het toerisme in haar plaats of regio te bevorderen door onder andere te informeren over de ‘ins and outs’ van de plaats of regio. En die informatie vind je behalve in folders tegenwoordig ook steeds vaker in digitale informatiezuilen. Deze indoor- en outdoorzuilen worden ontworpen en vervaardigd door diz. Aan het woord is Rob Nuyens, manager ICT en E-business bij de VVV Nederland.

Aanbod van actuele informatie

VVV Nederland werkt voornamelijk met standaard zuilen van diz. “We hebben eerder gewerkt met verschillende wand-, sta- en buitenversies op meerdere locaties. Inmiddels zijn we overgestapt op standaardmodellen uit de 1400-serie voor de indoorlocaties.” In deze fraaie, gebruiksvriendelijke zuilen bevindt zich de door VVV Softwareservices ontwikkelde software, waarmee klanten worden voorzien van actuele, digitale informatie over onder andere evenementen, overnachtingsmogelijkheden, activiteiten en eetgelegenheden.

Nuyens is niet per se trots op een bepaald project of een bepaalde zuil. “We werken nu natuurlijk veelal met standaardzuilen, die zijn niet speciaal voor ons ontworpen. Ik vind het echter wel mooi dat sommige informatiezuilen ook opgenomen worden in een compleet VVV agentschapsmeubel of de wand met folders, kaarten en boekjes. Je krijgt daardoor een strak geheel en dat oogt een stuk minder rommelig.”

De samenwerking met diz bevalt Nuyens goed. “Vanaf het begin heb ik bij diz een goed gevoel gehad. Het is een kundig bedrijf en ze zijn bereid om overal een oplossing voor te vinden. Daarbij is het contact ook goed. Ik heb voor elke stap in het proces een vaste contactpersoon en dat werkt prettig”.

© diz, januari 2016