Musterpoints BP Europoort (Headcounting Access Control)

In opdracht van Nsecure, specialist in Safety en Security, heeft diz een 20-tal Musterpoints ontwikkeld en gefabriceerd voor de BP raffinaderij Europoort.

De vraag vanuit BP was een herkenbare Musterpoint te ontwikkelen voor binnen- en buitengebruik met daarin verwerkt specifieke hardware waaronder een kaartlezer, signaalverlichting, backup-accu’s en diverse schakelkasten.
De buitenvariant is vervaardigd uit RVS afgewerkt met een 2-laags poedercoating, de binnenvariant uit staal eveneens afgewerkt met een 2-laags poedercoating. De kleuren, BP Groen en BP Geel, zijn speciaal op basis van de opgegeven kleurcode gemengd.

De functie van deze Musterpoint is het registreren van de medewerker op de plant (al dan niet in het geval van een calamiteit). Zo zijn enkele Musterpoints voorzien van twee kaartlezer waarbij de medewerkers “inchecken” als zij de plant betreden en “uitchecken” als zij de plant verlaten.

Veiligheid staat zeer hoog in het vaandel op de BP raffinaderij Europoort. Deze musterpoints, uitgerust met een door Nsecure ontwikkeld platform, kunnen dan ook van levensbelang zijn.