Registratiezuilen lage-emissiezone in Antwerpen

Sinds 1 februari 2017 mogen de meest vervuilende voertuigen de stadskern van Antwerpen niet meer inrijden. Om de luchtkwaliteit te verbeteren is de Antwerpse binnenstad een lage-emissiezone (LEZ). Door middel van verkeersborden zal de bestuurder gewaarschuwd worden wanneer de LEZ begint. Bij binnenrijden van de LEZ worden de nummerborden gelezen door slimme camera’s.

Als het voertuig niet toegelaten wordt, kan de eigenaar van het voertuig alsnog een LEZ-dagpas aankopen. Deze pas is één dag geldig om de LEZ binnen te rijden.
Dit is mogelijk via de website van de gemeente Antwerpen of locaal middels 6 registratiekiosken. Deze registratiekiosken, om de dagpas te verkrijgen, zijn ontworpen en ontwikkeld door diz in samenwerking met het softwarebedrijf LogisP. De kiosken zijn op verschillende locaties in de binnenstad van Antwerpen te vinden, n.l.:

  • In de ondergrondse NMBS-parking onder het Centraal Station
  • In de ondergrondse Parkindigo-Parking Nationale Bank
  • In de ondergrondse Parkindigo-Parking Groenplaats
  • In de shop van het Q8 tankstation in Ranst langs de E313
  • Rechts bij de ingang van de Mediamarkt in Wilrijk
  • Links bij de ingang van tankstation Esso, Antwerpen

De registratiekiosken, waarmee de bezoekers op een gebruiksvriendelijke manier de dagpas kunnen aanschaffen, zijn voorzien van een 22” touchmonitor, een pin-module en een A4 scanner. De kiosk is gebaseerd op de diz5000 outdoor.
Nieuwsgierig? Ons salesteam kan u meer vertellen over registratiezuilen en andere kiosk oplossingen.