Wat is een kioskbrowser?

Dit is een programma dat ervoor zorgt dat de gebruiker van de informatiezuil in een veilige en stabiele omgeving terecht komt. Een kioskbrowser functioneert als een ‘schil’ om de browser. Dat betekent dat alle websites en webgebaseerde toepassingen die in uw browser goed functioneren, ook onder een kioskbrowser kunnen werken. U kunt zelf instellen welke applicaties en websites u aan het publiek wilt laten zien. Ook is het mogelijk om zogenaamde ‘schadelijke’ websites te blokkeren.

Een kioskbrowser is ook een beveiligingssysteem voor de informatiezuil zelf. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld niet rechtstreeks in het besturingssysteem (Windows of Android) komen. Dit is afgeschermd met een speciale toetsencombinatie en wachtwoord.

Ook is het niet mogelijk om te downloaden, mailen of printen wanneer dit expliciet in de kioskbrowser is uitgeschakeld. Zo ontstaat een veilige public-proof omgeving en kan de informatiezuil zonder problemen op uw netwerk worden aangesloten.

Na een sessie of aantal seconden inactiviteit kan een kioskbrowser automatisch refreshen. Gegevens, cookies en tijdelijke bestanden worden dan verwijderd. Op deze wijze heeft elke gebruiker een juiste start en zullen de door de vorige gebruiker ingevulde gegevens niet zichtbaar zijn voor de nieuwe gebruiker (privacy).

Het configureren van de basisinstellingen van de kioskbrowser op uw diz zuil(en) wordt door ons verzorgd. Indien u interesse heeft in een kioskbrowser adviseren wij u graag over de voor u meest geschikte versie.

Voor een Windows-based PC: Lees meer over SiteKiosk Kioskbrowser.

Onze Android PC is standaard voorzien van een kioskbrowser.