menu MENU
google maps
route

diz informatiezuilen
Platinastraat 42
2718 RZ Zoetermeer
Telefoon
+ 31 (0)79 - 362 40 40
Fax
+ 31 (0)79 - 362 20 90
E-mail

Vraag & antwoord

Kan ik ook mijn eigen pc in de zuil laten monteren?

Uiteraard kunt u zelf de pc aanleveren. Wij zullen deze dan gratis voor u in de informatiezuil inbouwen. Over de specificaties en afmetingen van de aan te leveren pc kan uw IT-afdeling contact met ons opnemen. De pc die door ons standaard geleverd kan worden is de Dell Ultra Small Form Factor.

Kan er ook een printer worden ingebouwd in de informatiezuil?

Bij de inbouw van printers maken wij onderscheid tussen laserprinters (geschikt voor het printen van bijv. A4-formaat) en de zogenaamde bon- of ticketprinters. Laatstgenoemde printers zijn van een kleiner formaat dan laserprinters en daarom makkelijker in te bouwen in een informatiezuil.
De informatiezuilen van het type diz20 printer en diz400 printer zijn specifiek geschikt gemaakt voor inbouw van een laserprinter.
Voor het inbouwen van een bon- of ticketprinter in een informatiezuil adviseren wij u contact op te nemen met onze verkoopafdeling.

Hoe werkt een touchscreen?

Een touchscreen werkt door middel van een glasplaat die heel dicht op het beeldscherm is bevestigd. Om een touchscreen te kunnen gebruiken is geen speciale software nodig. Nadat de touchscreen driver geïnstalleerd is en het scherm eenmalig goed is ingesteld, kunt u met een touchscreen uw pc bedienen, zoals dat ook met een muis mogelijk is. Wel is het van belang dat er bij het ontwerp van de applicatie rekening mee is gehouden dat de navigatieknoppen voldoende groot zijn en dat het gebruik van zogenaamde pulldownmenu's en schuifbalken voorkomen wordt. Een vingertop is minder nauwkeurig dan een muiscursor en hierdoor werkt dit niet optimaal.

Wat is een multitouch-scherm?

Een multi-touchscherm is, zoals de naam al zegt, een aanraakscherm meer dan één input tegelijk ondersteunt. Dit geeft meer en uitgebreidere mogelijkheden dan het normale aanraakscherm.
Wanneer men input wil geven aan een computer zonder het gebruikelijke toetsenbord en muis, maar slechts met de vingertoppen dan zal men constateren dat een normaal aanraakscherm (met dus maar maximaal één input tegelijk) al snel niet voldoende zal zijn om aan de vereisten te voldoen. Door het toepassen van multi-touchtechnologie is een eenvoudigere interactie mogelijk met de applicatie(s) die men wil bedienen.
Meer informatie...

Wat zijn de voor- en nadelen van een touchscreen?

Een groot voordeel van een touchscreen in een informatiezuil is dat de bediening duidelijk en gemakkelijk is voor de gebruiker. Dit is vooral van belang bij gebruikers die (nog) niet zo vertrouwd zijn met computers.
Een nadeel van een touchscreen kan zijn, dat de bediening eisen stelt aan de applicatie. Navigatieknoppen dienen voldoende groot te zijn en pulldownmenu's en schuifbalken moeten voorkomen worden. Wanneer het de bedoeling is dat de gebruiker ook naar het internet toe kan, is een touchscreen alléén meestal niet meer toereikend en is een toetsenbord (als aanvulling) noodzakelijk.

Zijn de zuilen van diz vandalismebestendig?

diz houdt er bij het ontwerp van de zuilen rekening mee, dat de informatiezuilen bestemd zijn voor een groot publiek en dat er niet altijd toezicht is op het gebruik van de zuilen. Bij buitenzuilen speelt dit aspect natuurlijk nog sterker.
diz maakt gebruik van kwalitatief hoge industriële monitoren en roestvrijstalen toetsenborden die aan de hoogste eisen voldoen. In combinatie met een goed en deugdelijk afgesloten behuizing, die is uitgevoerd in gepoedercoated staal, kunnen we met recht spreken van vandalismebestendige informatiezuilen.

Wat is een trackball?

Een trackball is een bal of kogel van ongeveer 3 centimeter doorsnede die in het toetsenbord is ingebouwd en dienst doet als muis. Met de trackball kan de cursor op het scherm worden bediend. Eigenlijk is het een 'omgekeerde muis' omdat de gebruiker met de hand rechtstreeks de muiskogel bedient. Boven of onder de trackball zitten veelal twee knoppen, die dienst doen als linker- en rechtermuisknop.

Trackball of mousepad?

Vanwege de vandalismebestendigheid moet voor de bediening van de informatiezuil met een toetsenbord een keuze worden gemaakt tussen een trackball of een mousepad.
Het gebruik van een mousepad is bekend bij gebruikers van een laptop.
Voor mensen die niet bekend zijn met een mousepad, is het onze ervaring dat een trackball gebruiksvriendelijker is.

Wat is de levertijd van de zuilen van diz?

Wanneer de informatiezuilen op voorraad zijn (dit is veelal het geval) bedraagt de levertijd twee tot vier weken. Indien u de zuilen op kortere termijn nodig heeft, verzoeken wij u dit aan te geven zodat wij de mogelijkheden kunnen bekijken om u hiermee van dienst te zijn.

Kan ik de zuil ook gebruiken voor het internet?

Uiteraard kan de (pc van de) informatiezuil worden aangesloten op het internet. U dient zelf zorg te dragen voor een internetaansluiting op de locatie van de informatiezuil.

Zijn er ook informatiezuilen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers?

Jazeker! diz heeft een aantal modellen in haar assortiment die bij uitstek geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Hierbij gaat het om de diz1000 low, de diz300 flex en de diz400 flex.

Wat is SiteKiosk?

SiteKiosk is een zogenaamde “kioskbrowser”. Dit is een programma dat op een informatiezuil zorgt voor een betrouwbare en veilige omgeving, voor zowel u (exploitant van de zuil) als de gebruiker van de zuil. Lees verder...